Παρεμβάσεις αλληλεγγύης σε αλληλεγγύη στην αναρχική κρατούμενη Πόλα Ρούπα, μέλος του ΕΑ

 

 

Η Πόλα Ρούπα αναρχική κρατούμενη και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα έχει εκτίσει συνολικά εφτά χρόνια στις ελληνικές φυλακές. Από το φθινόπωρο του 2021 δικαιούται να πάρει άδεια, καθώς πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση των ποινών της μετά το τέλος των δικαστηρίων της. Παρόλα αυτά, δύο συμβούλια απέρριψαν το αίτημά της. Το σκεπτικό ήταν η υπεράσπιση από μεριάς της, της οργάνωσης επαναστατικός αγώνας, η υπεράσπιση γενικότερα της αναρχικής θεωρίας και πράξης. Μάλιστα, στις απορριπτικές αποφάσεις, γίνεται και συγκεκριμένη αναφορά στο βιβλίο της «Κράτος εναντίον κομμούνας» και στο αντικρατικό του περιεχόμενο, που την καθιστούν ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Η απόρριψη του αιτήματος αδειών είναι μια εξοντωτική πρακτική που εντείνει το βασανιστήριο του εγκλεισμού, που στερεί την δυνατότητα της συντρόφισσας για ανάσες ελευθερίας, που τις απαγορεύει να δει το παιδί της και αλλά κοντινά της πρόσωπα. Επίσης, προοιωνίζει πως θα μπουν προσκόμματα στην αποφυλάκιση της στο μέλλον, όπως συμβαίνει τώρα στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Η στάση του κράτους και κάθε διαχειριστή του, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, απέναντι σε όσα άτομα αμφισβητούν την παντοδυναμία τους, είναι αμείλικτη. Οι τρομονόμοι, οι αλλεπάλληλες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, προσπαθούν να αποτελέσουν την αποτροπή αμφισβήτησης και δράσης. Η δικαστική εξουσία μοιράζει από τη μια πολυετής ποινές και από την άλλη κρίνει τον σωφρονισμό και τη μετάνοια, για την τελική απελευθέρωση. Κρίνει επί της ουσίας αν η αναμόρφωση που επιδιώκεται, η σύμπλευση με την κανονικότητα και την υποταγή, επετεύχθη από το καθεστώς εγκλεισμού. Η έμμεση ή άμεση δήλωση μετάνοιας που ζητείται, αποτελεί επί της ουσίας την υπογραφή αποδοχής του κοινωνικού συμβολαίου υποταγής που μας επιβάλλουν, από τη στιγμή της γέννησής μας.

Στεκόμαστε στο πλευρό της συντρόφισσας στον αγώνα της για την διεκδίκηση αδειών, αυτών των πολύτιμων ανασών ελευθερίας. Στεκόμαστε στο πλευρό της έως την τελική της απελευθέρωση.Θα σταθούμε η μία δίπλα στον άλλον και ο ένας δίπλα στην άλλη μέχρι την καταστροφή κάθε κράτους, κάθε εξουσίας και κάθε φυλακής. Μέχρι την κοινωνική και ταξική επανάσταση, μέχρι την δόμηση ενός άλλου κόσμου ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή, για την αναρχία.

Aμέση χορήγηση άδειας στην αναρχική Πόλα Ρούπα μέλος τους Επαναστατικού Αγώνα.

Λευτεριά στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.