Tην Τέταρτη 8/3 μέρα απεργίας και πορείας ενάντια στην πατριαρχία βγαίνουμε μαχητικά στο δρόμο

Δεν είναι τα Τέμπη καταραμένα αλλά η εξουσία

Ήταν βράδυ της Τρίτης 28/2 όταν δύο τρένα το ένα επιβατικό ιδιοκτησία της Hellenic Train και το άλλο εμπορικό, συγκρούστηκαν στα Τέμπη. Οι νεκροί και οι τραυματίες είναι δεκάδες . Για μια ακόμη φόρα κάθε λογής δημοσιογράφοι και κομματάρχες χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και μιλάνε για «εθνικό πένθος».

Η υποκρισία ξεχειλίζει. Στόχος η αποσυμπίεση της οργής και η απόκρυψη της πραγματικότητας:  κράτος και αφεντικά αντιλαμβάνονται τους από τα κάτω σαν αναλώσιμες και αναλώσιμους. Προκειμένου να συντηρείται η κυριαρχία τους και τα κέρδη τους δεν διστάζουν καθημερινά να δολοφονούν στα σύνορα του Έβρου, στα εργασιακά κάτεργα, στα αστυνομικά μπλόκα, στις ράγες των τραίνων. Οι προσπάθειες που κάνουν τα δεξιά παπαγαλάκια της εξουσίας να εμφανιστεί η δολοφονία αυτή σαν ένα ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη και μόνο, στοχεύει να αθωώσει το σύμπλεγμα εξουσίας και εντείνει την οργή.

Ταυτόχρονα με το «εθνικό πένθος», η πρόταση διαμαρτυρίας και «έκφραση της οργής» των κομμάτων της αριστεράς ,  ήταν διαμαρτυρίες σιωπηρές και ειρηνικές. Με τις εκλογές να πλησιάζουν ήταν μια τέλεια ευκαιρία για προεκλογικού τύπου φιέστες, για πορείες που απλά θα ζητάνε την πτώση της κυβέρνησης. Θέλουν να αποκρύψουν πως όποια κυβέρνηση και να έρθει στην εξουσία δεξιά ή αριστερή θα συντηρεί τον κόσμο της εξουσίας της εκμετάλλευσης, καταπίεσης και θα συνεχίσει την λεηλασία όσων εξουσιάζει. Πέρα από αυτό φάνηκε ακόμη μια φόρα το πόσο θέλουν να υπερασπιστούν την νομιμότητα. Από τις κατηγορίες περί προβοκατόρων που εξαπέλυσαν απέναντι σε όσες, όσους και όσα επέλεξαν την σύγκρουση με τα αφεντικά και τους μπάτσους, μέχρι και σε κάποιες φορές την άσκηση φυσικής βίας απέναντι τους. Προσπάθησαν να μετατρέψουν την αντίδραση σε σιγή νεκροταφείου και μοιρολατρία.

Ενόχλησε πως σε αρκετές περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, οι πορείες απέκτησαν μαχητικά χαρακτηριστικά με επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους, με συγκρούσεις με μπάτσους, ακόμα και σώμα με σώμα. Συγκρούσεις που έδειξαν πως η συλλογική αποφασιστικότητα  μπορεί να ξεπεράσει τον φόβο της καταστολής. Πως η καλύτερη απάντηση απέναντι στις κρατικές και καπιταλιστικές δολοφονίες είναι η επίθεση στον κόσμο της εξουσίας.

Είναι σημαντικό ο αγώνας να βαθύνει και να απλωθεί. Με την στήριξη των απεργιών, των καταλήψεων στα σχολεία και στα πανεπιστήμια .Με την ολοένα και πιο έντονη μαχητική παρουσία μας στο δρόμο . Με κινήσεις αλληλεγγύης στα συντρόφια που έχουν συλληφθεί και τραυματιστεί στις διαδηλώσεις. Ταυτόχρονα μπροστά στην παγίδα της ενσωμάτωσης με φόντο της επερχόμενες εκλογές και τον κίνδυνο η οργή αντί να εκφραστεί στον δρόμο, να παγιδευτεί στην «ψήφο διαμαρτυρίας», να αντιπαρατεθεί η συνέχεια του αγώνα και το όραμα για μια άλλη κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης ελευθέριας .Μια κοινωνία  χωρίς καθεστώτα εξαίρεσης και ζωές του περιθωρίου. Την αναρχία.

Όσο συνεχίζει να υπάρχει εξουσιαστής και εξουσιαζόμενος ο σάπιος σημερινός κόσμος θα διαιωνίζεται και τις αποφάσεις θα τις περνούν κάποιοι ειδικοί-πολιτικοί και επιχειρηματίες που θα ελέγχουν κρατικούς οργανισμούς, υπουργεία, ιδιωτικές επιχειρήσεις . Μέσα από την ανάθεση, δίνετε λευκή επιταγή στους κυρίαρχους να ορίσουν κάθε πτυχή της ζωής μας .Και όσο την ορίζουν εκείνοι το μόνο που έχουν να δώσουν είναι θάνατο και καταστροφή .Μπορούμε να κινούμαστε σε μια επαναστατική προοπτική να τσακίσουμε όλο το σύμπλεγμα εξουσίας με τους αγώνες και να αποφασίζουμε εμείς για τις ζωές μας ή να συνεχίσουμε να τους αφήνουμε να μας λεηλατούν.

Tην Τέταρτη 8/3 μέρα απεργίας και πορείας ενάντια στην πατριαρχία βγαίνουμε μαχητικά στο δρόμο

Αλληλεγγύη στα συντρόφια που συλλήφθηκαν στις πορείες

Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα συγχωρήσουμε!

Αναρχική συλλογικότητα Acte

acte@riseup.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.