Κάλεσμα σε πορεία ενάντια στην κρατική -καπιταλιστική δολοφονία μεταναστών-ριων στην Πύλο/Πέμπτη 15 Ιούνη στις 19.00 στα Προπύλαια

 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/6 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια κρατική-καπιταλιστική δολοφονία ανοιχτά της Πύλου , με δεκάδες νεκρούς μετανάστες/ριες και εκατοντάδες αγνοούμενους/ες ,όταν βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος που τους μετέφερε από την Λιβύη . Μια κρατική-καπιταλιστική δολοφονία που έρχεται να προστεθεί στην τεράστια μαύρη λίστα των νεκρών στον Έβρο και στο Αιγαίο. Ο θάνατος έχει γίνει καθημερινότητα .Από τους 59 νεκρούς στην κρατική/καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη, στους δεκάδες δολοφονημένους εργάτες στα εργασιακά κάτεργα και στους εκατοντάδες νεκρούς και στοιβαγμένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μετανάστες/ριες μόνο τους πρώτους μήνες του 2023, είναι ξεκάθαρο ότι οι ζωές των “από τα κάτω” ‘ήταν, είναι και θα είναι αναλώσιμες .

Η ουσία της κρατικής διαχείρισης απέναντι στους μετανάστες/ριες είναι σταθερή ανεξαρτήτου κυβέρνησης . Από την υποβάθμιση και εξαθλίωση, περιθωριοποίηση και εκμετάλλευση τους μέχρι την εξόντωση όσων περισσεύουν. Την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς, είναι αυτοί που υπερηφανεύονται για τις επεκτάσεις και θωρακίσεις του φράχτη στον Έβρο. Είναι αυτοί που οργανώνουν επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Είναι αυτοί που δίνουν εντολή για τις επαναπροωθήσεις και τις βυθίσεις σκαφών στο Αιγαίο και παράλληλα κάνουν τα πάντα για να το αποκρύψουν .Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν τους πολέμους που ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Η λεηλασία του επονομαζόμενου από την δύση “τρίτου κόσμου” έχει επιφέρει τεράστια κέρδη στα κράτη και στο κεφάλαιο . Η ιστορία της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής είναι γεμάτη με αιματοκυλίσματα, απαγωγές, βία, εξαθλίωση και εκμετάλλευση. Τo trafficking, οι αλλεπάλληλες στρατιωτικές συμπλοκές, η δυσπροσβασιμότητα σε βασικές ανάγκες και η παιδική εργασία, αποτελούν την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η μετανάστευση αποτελεί για τους κυρίαρχους πεδίο κερδοφορίας αλλά και ιδεολογικής προπαγάνδας. Από τη μία πεδίο κερδοφορίας αφού τους προσφέρει φθηνό, αόρατο εργατικό δυναμικό, αλλά και μια πολύ επικερδής επιχείρηση (από μικρά και μεγάλα αφεντικά, μπάτσους και συνοριοφύλακες , κυκλώματα διακίνησης ) που εκμεταλλεύεται τον πόνο και τη δυσμενή θέση των μεταναστών/ριων. Από τη άλλη,  πεδίο ιδεολογικής προπαγάνδας, αφού, οι υποτιθέμενες απειλές είτε για πολιτιστικά, είτε για
θρησκευτικά θέματα, είναι οι αφορμές για να σημάνουν κίνδυνο για την εθνική ενότητα και να καλέσουν στην επαγρύπνηση πατριωτικών και εθνικιστικών φρονημάτων.

Η αλληλεγγύη στους/ις μετανάστ(ρι)ες περνά μέσα από το πόλεμο σε κάθε μορφή πατριωτισμού, εθνικισμού, ρατσισμού, μιλιταρισμού. Μέσα από τη σύγκρουση, με το κράτος, τους προστάτες του, τις φασιστικές εφεδρείες,  και το κεφάλαιο. Αγωνιζόμαστε με προοπτική κοινών αγώνων ντόπιων μεταναστών/ριων, απέναντι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και εξουσίας. Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και έθνη. Για ένα κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Για την αναρχία.

Στρατόπεδα συγκέντρωσης ,πογκρόμ και Μανωλάδα αν είσαι μετανάστης αυτή είναι η Ελλάδα

Αγώνας ενάντια σε κράτη ,έθνη ,σύνορα σε όλον τον πλανήτη 

Αλληλεγγύη στους μετανάστες-ριες

Leave a Reply

Your email address will not be published.