Παρέμβαση στο προξενείο της Κένυας |Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους-ες-αγώνας για την παγκόσμια επανάσταση

Τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούνται συνεχής και μαζικές διαδηλώσεις στην Κένυα ενάντια σε ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα πλήξει τα φτωχότερα κομμάτια της κοινωνίας με ακόμα πιο έντονο τρόπο. Οι φορολογικές αυξήσεις , ψηφίστηκαν στο πλαίσιο έγκρισης του προσχέδιου του κρατικού προϋπολογισμού και έχουν ξεσηκώσει μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων ενάντια στο νομοσχέδιο , αποτέλεσαν οι μαζικές διαδηλώσεις στην Πρωτεύουσα Ναϊρόμπι στις 25 Ιουνίου (μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου)όπου ομάδες διαδηλωτών, κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πυρπολήσουν το κοινοβούλιο, από το οποίο φυγαδεύτηκαν μέσα από τούνελ βουλευτές και υπουργοί. Την μέρα εκείνη τουλάχιστον 30 διαδηλωτές σκοτώθηκαν από την δολοφονική κρατική καταστολή. Η σφοδρότητα των διαδηλώσεων ανάγκασε μάλιστα την κυβέρνηση να υποχωρήσει και να αποσύρει τον προϋπολογισμό.

Η Κένυα, όπως και οι περισσότερες αφρικανικές χώρες, έχουν ένα πολύ σκληρό παρελθόν αποικιοκρατίας από δυτικές δυνάμεις. Το καθεστώς της αποικιοκρατίας, που επιβλήθηκε σε Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική, εξασφάλιζε τεράστια κέρδη για τα δυτικά κράτη, και διαιωνιζόταν με ακραία κρατική τρομοκρατία και εξαθλίωση/φτωχοποίηση για τους ιθαγενείς πληθυσμούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμα και όταν τυπικά έληξε το καθεστώς της αποικιοκρατίας παρέμειναν υπό την ισχυρή επιρροή και έλεγχο δυτικών κρατών, που συνέχισαν να αντλούν τεράστια πλούτη, από την εκμετάλλευση της φτηνής εργατικής δύναμης και την λεηλασία του φυσικού κόσμου. Στην στρατηγική αυτή, βρήκαν πρόθυμους συμμαχούς τις ανερχόμενες αστικές τάξεις αυτών των χωρών , οι οποίες συντηρούν την θέση τους μέσα κυρίως από την άγρια καταστολή.

Οι μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις στη Κένυα, είναι μια φωτεινή υπενθύμιση για τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου, ότι και στους πιο χαλεπούς καιρούς και υπό τα πιο σκληρά καθεστώτα, το όραμα της ελευθερίας και της ισότητας δεν μπορεί να καταπνιγεί. Στις δεκάδες εξεγέρσεις των τελευταίων χρόνων σε όλο τον πλανήτη, αναπνέει το όραμα ενός καλύτερου κόσμου.

Είναι κομβικό να εντείνουμε αυτόν τον αγώνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Να χτίσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας πέρα από τους περιορισμούς των συνόρων, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να μάθουμε ο ένας από την άλλη, να αγωνιστούμε πλάι πλάι ενάντια σε κάθε εξουσία. Να απλώσουμε τη φλόγα της εξέγερσης σε όλο τον πλανήτη, έως την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση έως το τέλος κάθε εξουσίας.Εως τη δημιουργία ενός κόσμου αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, έως την Αναρχία

Leave a Reply

Your email address will not be published.