Αφίσα και καλέσματα αλληλεγγύης στην συντρόφισα Πόλα Ρούπα και τον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη

Eνάντια στις νέες κρατικές μεθοδεύσεις που θέλουν την συντρόφισσα Πόλα Ρούπα πίσω στη φυλακή.

Λευτεριά στον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη


Oι αναρχικοί σύντροφοι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα είναι εδώ και χρόνια στo στόχαστρο του κράτους για τη δράση της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Ο Επαναστατικός Αγώνας έδρασε στο διάστημα 2003-2017 και ανέλαβε την ευθύνη για 18 ενέργειες-επιθέσεις εναντίον στόχων του πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος, του κράτους και του κεφαλαίου. Έχει αναλάβει την ευθύνη για βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις ενάντια στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στην Τράπεζα της Ελλάδας και το γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε τράπεζες, σε αστυνομικά τμήματα, σε αστυνομικούς των ΜΑΤ . Έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για απόπειρα εναντίον υπουργού δημόσιας τάξης και την επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα ενώ το 2016 η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα επιχείρησε αεροπειρατεία ελικοπτέρου με σκοπό την απόδραση από τις φυλακές του συντρόφου Μαζιώτη (καθώς και άλλων κρατουμένων) για τη συνέχιση της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Η συντρόφισσα Πόλα αποφυλακίστηκε στις 17 Νοέμβρη μετά από 7 χρόνια στα κελιά της δημοκρατίας και συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα χρόνια κράτησης. Λίγες μέρες μετά, σε μια κίνηση που αποτυπώνει με τον πιο ωμό τρόπο την κρατική εκδικητικότητα, ο εισαγγελέας εφετών Εύβοιας άσκησε έφεση ενάντια στην αποφυλάκισή της. Ορίστηκε δικάσιμος για της 10/1/2024 στην Χαλκίδα για να επανεξεταστεί από μηδενική βάση η αποφυλάκισή της και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί ξανά έγκλειστη…

Ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης από τον Γενάρη του 2022 δικαιούται αποφυλάκιση. Έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις δηλώσεις μετάνοιας που απαιτεί το κράτος ως όρο για την απελευθέρωσή του. Οι 4 αιτήσεις που έχει κάνει, έχουν απορριφθεί με πρόσχημα πειθαρχικά παραπτώματά από το 2017, για τα οποία ο σύντροφος αρνείται να έχει μια απολογητική στάση. Τα παραπτώματα αυτά ήταν το σπάσιμο ενός μόνιτορ ασφαλείας (κάμερα), όταν κατά τη σύλληψη της συντρόφισσας Ρούπα, απήχθη από την αντιτρομοκρατική το 6,5 χρονών, τότε, παιδί τους, και οδηγήθηκε φρουρούμενο στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων. Στην συνέχεια, και σαν να μην έφτανε αυτή η πρακτική βασανισμού στο παιδί, τους αφαίρεσαν οριστικά την γονική επιμέλεια, επειδή όπως έλεγε η απόφαση, ήταν και οι δύο γονείς κρατούμενοι και καταδικασμένοι για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.

Το γεγονός πως όλα αυτά συνέβησαν επί κυβέρνησης Σύριζα, επιβεβαιώνει ότι η ίδια η στάση τους κράτους, ανεξαρτήτως διαχειριστή, θα είναι πάντα τιμωρητική απέναντι σε όσες και όσους αγωνίζονται.

Ο κρατικός μηχανισμός, έχει σαν βασική στόχευση να καταστείλει οποιαδήποτε προσπάθειας αμφισβήτησής και σύγκρουσης μαζί του. Αυτή η κρατική στρατηγική, ενισχύθηκε νομικά με τον νέο σωφρονιστικό κώδικα που ψηφίστηκε τον χειμώνα του 2022, και θα ενισχυθεί ακόμα παραπάνω με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα. Και οι δύο περιλαμβάνουν μια σειρά από διατάξεις, οι οποίες μεταξύ άλλων, κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των έγκλειστων στα κελιά και δυσκολεύουν την αποφυλάκιση τους.

Απέναντι στις κρατικές στρατηγικές και μεθοδεύσεις στεκόμαστε στο πλευρό του συντρόφου και συντρόφισσας έως την τελική τους απελευθέρωση. Θα σταθούμε η μία δίπλα στον άλλον και ο ένας δίπλα στην άλλη μέχρι την καταστροφή κάθε κράτους, κάθε εξουσίας και κάθε φυλακής. Μέχρι την κοινωνική και ταξική επανάσταση, μέχρι την δόμηση ενός άλλου κόσμου ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή, για την αναρχία.

Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά

Αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες

Leave a Reply

Your email address will not be published.